Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze statistieken.

 

In onze weverij beheren wij het volledige productieproces, van klosje garen tot eindproduct.

Allereerst komen de garen onze fabriek binnen, waar het de eerste test ondergaat. Trekkracht ,rek en dTex wordt gecontroleerd en bij goedkeur vrijgegeven voor productie. Vanaf hier gaan het garen door naar het verwerkingsproces waar we bomen scheren of Creel opzetten om te kunnen beginnen met het technische weefproces. Alle eerste meters van het weefproces gaan voor een kwaliteitscontrole naar onze kwaliteitsafdeling, hier wordt het band gecheckt op gewicht, trekkracht, aantal picks, dikte en breedte. Als de test positief is dan mag de weefmachine gestart worden. Vervolgens gaat het band ter opslag door naar het loom state magazijn, hier wordt de voorraad bijgehouden van alles wat wij in massa produceren. Vervolgens komt het product in de ververij, hier verven, behandelen of thermo fixeren wij het band. De Kwaliteitsdienst krijgt weer de eerste meters en checkt het ditmaal op trekkracht en rek waarbij ook het vochtgehalte en de kleurvastheid wordt gemeten. Vanuit de ververij gaat het product door naar de opmaak afdeling waar het op rollen wordt gespoeld of eerst een bestempeling krijgt.

Mooi om te weten is dat ons gehele proces met een barcode voorzien is en daardoor bij elke stap traceerbaar is. 

 

Hieronder een galerij ter impressie. Liever een fysieke rondleiding door onze fabriek? Neem contact met ons op via de chat of via het contactformulier!